top of page

A coachingnak számtalan definíciója 

és irányzata létezik ma egymás mellett.

Hogy számomra mi a coaching?

 

A coaching a "változás ígérete" arra, hogy az ügyfél minél gyakrabban lehessen önmaga legteljesebb formájában munkájában és életében egyaránt. Dedikált idő, bizalmi tér és olyan partneri kapcsolat, amely segít az azt igénybe vevőnek a saját személyes továbblépésének meghatározásában és ennek megtételében.

A coaching segít a döntések meghozásában, és a döntések iránti felelősség felvállalásában. Elsősorban az ügyfél erőforrásainak, értékeinek és vágyainak felismerésére és tudatosítására épít.  A coaching folyamatban az ügyfél aktuális céljának elérésén túl gyakorlatot szerez  saját maga megértésében és változásában, és így a coachingban történő tanulási élmény az élete minden területére átvihetővé válik.

Mivel a coaching partneri kapcsolat, coach és ügyfele együtt határozzák meg a folyamat irányát és menetét. A coach az ügyfél igényeinek, tanulási stílusának leginkább megfelelő keretet biztosítja a továbblépéshez, a coachee pedig a számára legfontosabb kérdéseket és erre talált válaszait hozza a folyamatba.

“Számomra coachként egy folyamatban jelen lenni kölcsönös tanulást jelent. Olyan tanulást, amelynek során az ügyfél valamiféle, számára fontos felfedezést tesz saját kérdése kapcsán, ezáltal is közelebb kerülve vágyaihoz és álmaihoz. Hogy ebben támogathassam, ahhoz legfontosabb feladatomnak azt látom, hogy mindig lássam az ügyfél lehetőségeit és erősségeit – még akkor is, ha ezt senki más nem látja - és ezáltal lehetővé váljon, hogy az ügyfél maga is felfedezze és kapcsolódjon a benne rejlő erősségekhez, értékekhez, vágyakhoz és erőhöz. Hiszek abban, hogy a coaching folyamatban megtapasztalt partneri kapcsolat olyan energiákat szabadít fel az ügyfélben, amely változásokat hoz a mindenkori dilemmájában, a megelégedettség, szabadság és felelősség érzésében, emberi kapcsolataiban és egészségében egyaránt. Coachként az ehhez vezető felfedező úton szegődök társul egy rövid időre az ügyfél mellett, kísérve-vezetve őt a felfedezés küzdelmeiben és örömeiben.”

ICF akkreditált coachként munkámat az ICF coach kompetenciája és etikai kódexe alapján végzem.

TOVÁBBI LINKEK

“A kulcs,

amely belső életünket nyitja bennünk van,

és nem valaki másnál.”

(Andre Louf)

Fotó: Berend Zsolt

bottom of page