top of page

 

Rend

Szeretem a rendet. Nem azt a patikamérlegen mértet, feszélyezőt, érinthetetlent, hanem a kényelmes, szép rendet, amiben egyszerűen „minden helyén van”, ahol élhet, levegőt kaphat minden és mindenki. Ahol élhet a szeretet és a szépség.

Számomra a coaching vagy a szupervízió bizalmi tere is egy ilyen „rend”.

 

Stonehenge

Dobolás. Tánc. Örömkiáltások. Ünnepli öltözet, ami lassan, a nappal együtt válik láthatóvá, ahogyan lekerül az emberekről a több réteg pokróc és kabát.

Még teljes a sötétség, amikor elkezdődik a várakozás az ősi kövek között.

A teáskanna és a tengerparti piknik

Mikor néhány héttel ezelőtt végre Angliában is megjelentek az első napsugarak, elővettük a jó öreg otthoni bográcsot és meghívtuk a barátainkat egy tengerparti gulyáspartira. Új élmény volt a szélben tüzet rakni, a kavicsokba ágyazott gödörben.

Aztán döbbenten csodáltam azt is, ahogy az egyik család kenuval érkezett, a gyerekek sorban vetkőztek, és ugrottak a tengerbe – hogy ott üssék el az időt, amíg a leves fő. 

 

Egyensúly

Néhány hete Londonban jártam egy workshopon. Amikor beléptem az ajtón, megérintett az a különös légkör, ami ott fogadott. Energia és könnyedség. Találkozások, kapcsolódások falak nélkül. Nem voltak „játékszabályok”, az elegáns, öltönyös, city-ből érkező vezetők mellett voltak farmert és sarut viselő résztvevők ...

 

Jucó néni

Néhány nappal ezelőtt a régi általános iskolám folyosóján ültem, és vártam a fiamra, aki éppen vizsgázott.

Egyszer csak megérkezett Jucó néni, a 30 évvel ezelőtti tesi tanárom – vagy ahogyan ő mondaná, testnevelés tanárom.

Nők a munkaerő-piacon

Áttekintő tanulmány

A korábbi generációkban a nők általában választottak a karrier és a család között. Ma azonban egyre több nő érzi úgy, hogy családot és karriert is szeretne, méghozzá egyszerre: számukra a két terület közti választás nem alternatíva. Együtt, összehangolva, mindig az aktuális élethelyzethez igazodva szeretnék – vagy éppen családfenntartóként kénytelenek erre – működtetni életük különböző színtereit.

bottom of page