top of page

A coachingnak számtalan definíciója 

és irányzata létezik ma egymás mellett.

Hogy számomra mi a coaching?

 

A coaching egy olyan partneri kapcsolat, amely segít az azt igénybe vevőnek a saját személyes továbblépésének meghatározásában és ennek megtételében.

Vagyis, segít a döntések meghozásában, és a döntések iránti felelősség felvállalásában.

A coaching elsősorban az ügyfél erőforrásainak, értékeinek és vágyainak felismerésére

és tudatosítására épít.  A coaching folyamatban az ügyfél aktuális céljának elérésén túl 

a személyes értékek és erőforrások tudatosítása lehetőséget ad arra, hogy ezekre építve

még sikeresebb és megelégedettebb legyen szakmai és személyes életében egyaránt.

Mivel a coaching partneri kapcsolat, coach és ügyfele együtt határozzák meg a folyamat irányát és menetét. A coach az ügyfél igényeinek, tanulási stílusának leginkább megfelelő keretet biztosítja a továbblépéshez, a coachee pedig a számára legfontosabb kérdéseket és erre talált válaszait hozza a folyamatba.

 

 

“Számomra coachként egy folyamatban jelen lenni kölcsönös tanulást jelent. Olyan tanulást, amelynek során az ügyfél valamiféle, számára fontos felfedezést tesz saját kérdése kapcsán, ezáltal is közelebb kerülve vágyaihoz és álmaihoz. Hogy ezt megtehessem, legfontosabb feladatomnak azt látom, hogy mindig lássam az ügyfél lehetőségeit és erősségeit – még akkor is, ha ezt senki más nem látja. Ahhoz, hogy az ügyfél is megérezze ezt az erőt, azt látom fontosnak, hogy teremtsek egy olyan bizalmi, ítéletmentes, a szakmai és személyes életteret harmonizáló teret, ahol az ügyfél másképpen, új perspektívából tud magára, a környezetére és a kérdéseire tekinteni.

Ebben a térben az ügyfél megélheti erősségeit, értékeit és valós vágyait, vagy akár szembe tud nézni a félelmeivel. Az így szerzett új látásmódra alapozva pedig meg tudja fogalmazni a vágyott célt és az ehhez vezető lépéseket. Hiszek abban, hogy a coaching folyamatban megtapasztalt partneri kapcsolat olyan energiákat szabadít fel az ügyfélben, amely változásokat hoz a mindenkori dilemmájában,

a megelégedettség, szabadság és felelősség érzésében, emberi kapcsolataiban és egészségében egyaránt. Coachként az ehhez vezető felfedező úton szegődök társul egy

rövid időre az ügyfél mellett, kísérve-vezetve őt a felfedezés küzdelmeiben és örömeiben.”

ICF akkreditált coachként munkámat az ICF coach kompetenciája és etikai kódexe alapján végzem. 

 

 

TOVÁBBI LINKEK

“A kulcs,

amely belső életünket nyitja bennünk van,

és nem valaki másnál.”

(Andre Louf)

Fotó: Berend Zsolt

bottom of page